Сега Аляска не е синоним на студ. В Анкъридж - най-гъсто

...
Сега Аляска не е синоним на студ. В Анкъридж - най-гъсто
Коментари Харесай

Сибир гори, Гренландия се топи

Сега Аляска не е синоним на мраз. В Анкъридж - най-гъсто обитаемият град на американския щат Аляска на 4 юли бяха регистрирани 32 градуса - небивала температура за тези ширини. По данни на Greenpeace в това време Гренландия се топи с невиждани темпове, а в Сибир тази година пожарите унищожиха съвсем 15 млн. ха гори. По-голямата част от горските пожари, бушували на обширните съветски територии се случиха в отдалечени региони, където управляващите не са длъжни да се борят със стихията, написа испанското издание El Pais.
По оценка на еколозите в Сибир, където Владимир Путин нормално се занимава с пешеходен туризъм или се пече, ще е нужен повече от един век, с цел да се възстановят изгорелите гори.
Това комбиниране на факторите единствено задълбочава климатичните промени. Австралийският откривател Джон Чърч предизвестява, че в близко бъдеще климатът може съществено да се промени. Ако неотложно не се спре световното стопляне рискът от това големи площи суша да се окажат потопени е голям. " Коктейлът " от насъбрани парникови газове и нарасналата температура на атмосферата ще докара само че повишение на морското ниво и нови рискове. 
През това лято към този момент се чуха тревожни сигнали. Експертите предизвестяват, че стоплянето на щата Аляска е резултат от повишението на температурите в тропическата зона на Тихия океан поради нарасналото изхвърляне на парникови газове. Освен това през юли леденият щит на Гренландия загуби 197 т лед, което е равно на 80 милиона олимпийски басейна. Ако това продължи по същия метод то може да се предизвика едно от най-големите разтапяния на ледовете в Грендландия от 1950 година насам, когато стартират да се организират проучвания. 
Гигантският датски остров, на който Доналд Тръмп хвърли око, се употребява постоянно, с цел да се реши каква щета може да бъде нанесена на планетата ни.  
Учените са пресметнали, че в случай че всички ледници на Гренландия се разтопят в някои места на Земята морското ниво ще се увеличи със седем метра.
Амазония също не е пощадена от пожари. Повече може да научите в тази публикация.
Превод: Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР